Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ - Α΄ ΜΕΡΟΣ

Η κυρία Δοξαρά Κυριακή, κουκλοπαίχτρια ήταν μαζί μας και σήμερα. Μας είχε υποσχεθεί κατασκευή κουκλών και ήταν σήμερα στο σχολείο μας για να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή της. Η κυρία Δοξαρά , αν και το έχω ξανααρτήσει, διδάσκει εικαστικό θέατρο και μαριονέτα. Επιμορφώνει σε σεμινάρια ηθοποιούς, θεατρολόγους και εκπαιδευτικούς. Διδάσκει στα ΙΕΚ. Προς ευτυχία μας τυγχάνει να είναι και μαμά μαθητή μας. Εκ των προτέρων την ευχαριστούμε πολύ και ανανεώσαμε υποσχέσεις και για άλλα ευχάριστες  δράσεις με το νέο σχολικό έτος.
Παρουσίασε διάφορες κούκλες στα παιδιά όπως : μαριονέτες, ομιλούσες κούκλες, επιτραπέζιες, γαντόκουκλες, μαρότα ( κούκλα σε ράβδο), κούκλες για κινέζικο θέατρο σκιών, τον κλασικό Φασουλή. Η δικιά μας κούκλα θα γίνει από πλαστικά μπουκαλάκια.
Υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν εφημερίδες και κόλλα ατλακόλ, πλαστικά ποτήρια και πιάτα, γλωσσοπίεστρα, πινέλα, πλαστικό χρώμα για ζωγραφική προσώπου ( πολύ άσπρο, λίγη ώχρα και πολύ λίγο κόκκινο) , σκουπιδοσακούλες (ντυθήκαμε όλοι με αυτές για να μη λερωθούμε αν και λερωθήκαμε λιγάκι, συγγνώμη μαμάδες), χαρτοταινίες ( για να ενώσουμε τα πλαστικά μπουκαλάκια που τα είχαμε κόψει). Κρατήσαμε λίγο το πάνω μέρος και λίγο από το κάτω. Στο κάτω μέρος κάναμε 4 κοψιές και το ενώσαμε με το πάνω μέρος με χαρτοταινία. Τα παιδιά έλεγαν ότι η τάξη μας έγινε εργαστήριο και αυτοί ήταν οι σπουδαιότεροι καλλιτέχνες. Συμφωνώ σε αυτό. Μας άρεσε όλη αυτή η διαδικασία και όλοι μαζί δουλέψαμε πυρετωδώς για 3 ώρες.
 Ο κλασικός Φασουλής


Μαριονέτα και φακίρης
 Μαρμότα

  Ομιλούσες κούκλες

 Κούκλα για κινέζικο θέατρο σκιών

Γαντόκουκλα Ιταλική

Κάπως έτσι θα γίνουν και οι δικές μας κούκλες αλλά πιο μικρές
Οι μικροί καλλιτέχνες σε δράση..........








 Βέβαια δε μοιάζουν για κούκλες αλλά θα τις ολοκληρώσουμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την άλλη Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου