Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ



Είναι η εξυπνάδα κληρονομική ή μπορεί να καλλιεργηθεί και να ενισχυθεί από ένα σωστό περιβάλλον; Αν και η νοημοσύνη σαφώς εξαρτάται από γενετικούς παράγοντες, η επιστημονική έρευνα έχει αρχίσει να δείχνει ότι ορισμένες μέθοδοι μπορούν να ενισχύσουν την εκμάθηση και την πνευματική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Ανάπτυξε την πνευματική δύναμη του παιδιού σου με τις παρακάτω αποδεδειγμένες στρατηγικές.
Πνευματικά παιχνίδια
Το σκάκι, τα σταυρόλεξα, τα κρυπτόγραμμα, οι γρίφοι, και άλλα παρόμοια παιχνίδια εκπαιδεύουν το μυαλό εκτελώντας πνευματική γυμναστική. Παιχνίδια όπως το Sudoku είναι διασκεδαστικά ενώ παράλληλα προάγουν την στρατηγική σκέψη, την ικανότητα για επίλυση προβλημάτων και τη λήψη αποφάσεων σε περίπλοκες καταστάσεις. Κράτα παιχνίδια που προκαλούν το μυαλό στο σπίτι και ζήτα τη βοήθεια των παιδιών σου στην επίλυση περίπλοκων προβλημάτων.
Μαθήματα μουσικής
Το να ακούς το παιδί σου να παίζει βιολί δεν είναι πάντα η πιο ευχάριστη εμπειρία. Όμως, τα μαθήματα μουσικής μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βάλεις το μυαλό του παιδιού σου στις σωστές συνθήκες εκμάθησης. Σύμφωνα με μια μελέτη του University of Toronto, τα οργανωμένα μουσικά μαθήματα φαίνεται να ανεβάζουν το IQ και την ακαδημαϊκή επίδοση των παιδιών – και όσο περισσότερα χρόνια το παιδί κάνει μαθήματα, τόσο μεγαλύτερη η επίδραση. Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα μαθήματα μουσικής στην παιδική ηλικία ήταν ένας σαφής προγνωστικός δείκτης για καλύτερους βαθμούς στο λύκειο και ένα υψηλότερο IQ στην ενήλικη ζωή του.
Θήλαζε τα παιδιά σου
Το μητρικό γάλα είναι ουσιαστικό τρόφιμο για τον εγκέφαλο του παιδιού. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει με συνέπεια ότι ο θηλασμός έχει πολλαπλά οφέλη για τα βρέφη. Ο θηλασμός προλαμβάνει επικίνδυνες λοιμώξεις και παρέχει ουσιαστική τροφή. Δανοί ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι η ο θηλασμός μπορεί να κάνει τα βρέφη εξυπνότερα και πιο υγιή. Συμπέρασμα: εάν μπορείς και θέλεις να θηλάσεις, κάνε νωρίς μια επένδυση στην υγεία του παιδιού σου. Ο θηλασμός του παιδιού σου θα το βοηθήσει μακροπρόθεσμα για όλη του τη ζωή.
Ενθάρρυνε τη γυμναστική
Μελέτες από ερευνητές του University of Illinois έχουν δείξει μια ισχυρή σχέση μεταξύ της φυσικής κατάστασης και της ακαδημαϊκής επίδοσης σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Σύμφωνα με έρευνα του Oppenheimer Funds, η συμμετοχή των παιδιών σε οργανωμένα αθλητικά προγράμματα καλλιεργεί την εμπιστοσύνη, την συνεργασία, την ομαδικότητα και την ηγεσία. Αυτή η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 81% των γυναικών που είναι ανώτατα στελέχη σε επιχειρήσεις έπαιξαν σε ομαδικά αθλήματα όταν ήταν σε παιδική ηλικία. Έτσι, αντί να κάθεστε μπροστά στην τηλεόραση μετά το δείπνο, πήγαινε με τα παιδία σου στο πάρκο της γειτονιάς σου για να παίξουν. Ή ακόμα καλύτερα, ενθάρρυνε το παιδί σου να συμμετάσχει σε κάποια οργανωμένη φυσική δραστηριότητα, σπορ ή άθλημα.
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν δυσφημιστεί. Ναι, πολλά  από αυτά είναι βίαια, αντικοινωνικά και δεν απαιτούν πολλή σκέψη. Μπορείς όμως να επιλέξεις ηλεκτρονικά παιχνίδια που προάγουν τις δεξιότητες της στρατηγικής σκέψης και του σχεδιασμού, την ομαδική προσπάθεια και τη δημιουργικότητα. Εταιρείες όπως η Leapfrog δημιουργούν εκπαιδευτικά παιχνίδια που αναπτύσσουν το συντονισμό και την μνήμη των μικρών παιδιών, ακόμα και σε βρεφική ηλικία. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο University of Rochester διαπίστωσε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν και έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια αναγνώριζαν και μάθαιναν πολύ πιο γρήγορα οπτικές νύξεις από τα συνομήλικα που δεν έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια.
Απέφευγε τα πρόχειρα τρόφιμα
Η αποφυγή της ζάχαρης, των trans-λιπαρών οξέων και άλλων πρόχειρων τροφίμων από τη διατροφή των παιδιών σου και η αντικατάστασή τους με εναλλακτικές τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να κάνει θαύματα για το συντονισμό και την πνευματική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Για παράδειγμα, τα παιδιά χρειάζονται σίδηρο για την ανάπτυξη υγιών ιστών στον εγκέφαλό τους. Τα νευρικά ερεθίσματα κινούνται πιο αργά στα παιδιά που πάσχουν από ανεπάρκεια σιδήρου. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά που έχουν κακή διατροφή δυσκολεύονται στην καταπολέμηση των λοιμώξεων με αποτέλεσμα να χάνουν μαθήματα στο σχολείο και να μένουν πίσω από τα συνομήλικά τους. Δώσε προσοχή στη διατροφή των παιδιών σου και οι καλοί βαθμοί μπορεί να ακολουθήσουν.
Καλλιέργησε την περιέργεια
Οι ειδικοί λένε ότι οι γονείς που δείχνουν περιέργεια και ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να εξερευνούν νέες ιδέες, τους διδάσκουν ένα πολύτιμο μάθημα: ότι η αναζήτηση της γνώσης είναι πολύ σημαντική. Υποστήριζε τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα των παιδιών σου κάνοντάς τους ερωτήσεις, διδάσκοντάς τους νέες δεξιότητες και να πηγαίνοντας τους σε εκπαιδευτικές εκδρομές για την ανάπτυξη της πνευματικής τους περιέργειας.
Διάβαζε
Αυτή η μέθοδος, που έχει αποδειχθεί στη πράξη, μερικές φορές παραμελείται καθώς βιαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία τεχνολογία για την ανάπτυξη της νοημοσύνης. Όμως, η ανάγνωση είναι ένας αλάνθαστος, χαμηλής τεχνολογίας τρόπος για τη βελτίωση της ικανότητας μάθησης και την πνευματική ανάπτυξη παιδιών κάθε ηλικίας. Διάβαζε στα παιδιά σου από νεαρή ηλικία, πήγαινε το παιδί σου στη βιβλιοθήκη και κράτα το σπίτι σου καλά εφοδιασμένο με βιβλία.
Δίδαξε αυτοπεποίθηση
Ειδικά στην εφηβεία, τα παιδιά μπορεί να πέσουν θύματα αρνητικών σκέψεων ή ψυχολογικής και σωματικής βίας από συμμαθητές τους που μπορεί να περιορίσει τις δυνατότητές τους και να τα τραυματίσει για την υπόλοιπη ζωή τους. Οι παιδοψυχολόγοι συνιστούν στους γονείς να ενισχύουν θετικά τα παιδιά τους ενθαρρύνοντάς τα και επιβεβαιώνοντάς τα με αισιοδοξία. Η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες βοηθά επίσης τα παιδιά να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερα στα εφηβικά χρόνια που η ηθική υποστήριξη από τους συμμαθητές τους είναι ελάχιστη.
Το πρωινό αναπτύσσει πρωταθλητές
Μια εκτεταμένη έρευνα που έγινε στη δεκαετία του 70 έδειξε ότι τα παιδιά που τρώνε πρωινό έχουν καλύτερη μνήμη, αυτοσυγκέντρωση και ικανότητα για εκμάθηση. Αντίθετα, τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό τείνουν να κουράζονται ευκολότερα, να είναι πιο οξύθυμα και να έχουν πιο αργές αντιδράσεις από τα παιδιά που ξεκινούν την ημέρα τους με ένα χορταστικό πρωινό. Με τα σημερινά φορτωμένα προγράμματά, ίσως να μην είναι πάντα εφικτό για τα παιδιά να έχουν ένα πλήρες πρωινό. Αλλά ακόμη και μια μπάρα ενέργειας με ένα ποτήρι γάλα μπορεί να αποδώσει σημαντικά στο να βοηθήσει τα παιδιά σου να μένουν εστιασμένα και δημιουργικά στις σχολικές ώρες.
October 13, 2017 by Top Greek Gyms in Tips - Wellness



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου